Verbonden met Veldhoven !

Een van onze jeugdleden, Laura van Gerwen (9 jaar), heeft in het kader “Waarom voelt ú zich verbonden met Veldhoven”een verhaal geschreven over Hapkido. laura

‘Verbonden met Veldhoven’ is een co-creatie van de gemeente Veldhoven, de Bibliotheek Veldhoven/VVV Veldhoven, Museum ‘t Oude Slot, Art4U Kunsteducatie, Theater de Schalm en het Veldhovens Ondernemers

Lees hieronder waarom Laura zich verbonden voelt met Veldhoven.

Wisten jullie dat er een klein beetje Azië in Veldhoven te vinden is?

Ik wel, want samen met mijn broertje en zus zit ik in Veldhoven op Hapkido. Hapkido is een Zuid-Koreaanse zelfverdedigingsport. Door de sport kan ik in het Koreaans tellen tot tien. Op de les ruik ik veel zweet. Bah! Dat stinkt. De leraar is mijn eigen oom Mark en Lisa. Zij is geen familie, maar heeeel lief. Ik doe aan Hapkido voor de lol, mijn zelfvertrouwen en verdediging.

Er zijn heel veel soorten technieken van trappen en slaan. Ik ben ermee begonnen omdat het me een leuke sport leek, maar ook omdat mijn vader er op zit. Ik train op maandag van kwart voor zeven tot acht uur in de MFA-Midden in een hele grote sportzaal. Ik heb de witte band omdat ik er nog niet zo lang op zit. De witte band is de eerste band, daarna komt de gele band, dan oranje, groen, blauw, paars, rood, rood/zwart en als laatste zwart.

Ik ben met de sport begonnen rond de herfstvakantie van 2014. We doen oefeningen van trappen en slaan en spelletjes. Maar als we Hapkidobal doen, vind ik dat eng want er is al eens een ongelukje gebeurd. Ik heb toen een bal tegen mijn hoofd gekregen en dat was geen zachte! O ja, Hapkidobal is een soort trefbal. We zijn met ongeveer 27 man, alle leeftijden door elkaar. Je kunt per jaar ongeveer twee tot drie banden halen. Ik wil de zwarte band halen.