Ouder – jeugdles

Veel ouders zitten tijdens de training van hun kinderen ‘veilig’ aan de zijkant op de bank te kijken naar de verrichtingen van hun kroost. Misschien vol bewondering en respectvol dat hun kind het allemaal maar doet!
Zeker weten doen we het niet, dus hebben we besloten om eens een ouder – jeugdles te geven.

Een training van slechts een uurtje waarin de ouders zelf kunnen ervaren wat alle jeugdleden moeten onthouden en oefenen. Natuurlijk hopen wij van CJK stiekem dat ze twee dagen later ook de spierpijn voelen ;). DSC_0058

De opkomst was buitengewoon goed te noemen. De instelling van alle ouders eveneens. Na een lichte warming-up, werden de voorwaartse en achterwaartse Hapkido-rol geoefend.
Vol ongeloof keken de trainers naar de ouders. Ze hadden het zo onder de knie. Over naar wat technische Hapkido oefeningen dan maar. Trappen!!!
Eerlijk gezegd was het even denken en wennen voor de ouders en ze wilde zeker niet te hard tegen het kussentje trappen! En ook hier keken de trainers met grote ogen. Wow, wat zijn ze goed !!! Op naar een gesprongen trap. Dit was wat moeilijker omdat je hierbij moet springen en ook trappen. Maar ook hier deden alle ouders het bijzonder goed.

En net zoals de kinderen wilden de ouders afsluiten met een spelletje ! Toen werden ze pas echt fanatiek.
Een geslaagde training door de goede opkomst, een goede voorbereiding van Mark en Lisa en een goede instelling van de ouders en kinderen. We nodigen de ouders, maar vooral de oudere broer die mee heeft gedaan, uit om een keer mee te trainen met de volwassenen. Sowieso 2 weken gratis meetrainen. En “ik heb het te druk”, is geen goede smoes.

DSC_0194 DSC_0253