Examens zomer 2014

Maandag 30 juni deden Yord en Johan (zie foto) hun examens voor de gele band. Dankzij ‘many practice’ hebben zij hun examen behaald en de eerste stap richting de zwarte band gezet. Met name het examen van Yord was heel goed.examen 2014 maandag

Dinsdag 1 juli was het de beurt aan de andere examenkandidaten om na vele zware en inspannende trainingen hun volgende graduatie te behalen. Met een bezoekers aantal van 14 personen werd de druk nog wat opgevoerd. Na een lichte warming-up kwam uiteindelijk het uur van de waarheid om te laten zien wat de kandidaten in hun mars hadden.

Met het laten zien van de standaard trappen, stoten, klemmen, bevrijdingen en valbreken waren de kandidaten voldoende opgewarmd voor het echte werk. De beruchte en mooie zelfverdedigingstechnieken (Hosinsuls), cirkeltechnieken (Hosindobups), stijlvormen en zwaardtechnieken.

Na anderhalf uur, buiten adem en bezweet mochten de meeste kandidaten aan de kant plaatsnemen. Mark en Lisa daarentegen moesten de ‘vuurproef’ afsluiten met hun meesterstuk voor die avond; de “Kyok Pa’’ of ook wel de breektest genoemd. Concentreren, focussen, techniek goed inzetten, Kiap erbij en de plankjes werden succesvol doormidden getrapt en geslagen.

Na een pittig examen kregen de examenkandidaten uiteindelijk te horen dat ze allemaal geslaagd waren voor hun examen. Weer een stap hoger.
examen 2014 dinsdag

 

 

 

 

 

 

Met dank aan Orlando voor het meeschrijven van bovenstaande tekst