Unieke ceremonie tijdens open seminar

Zondag 27 april is de open seminar in Veldhoven druk bezocht.
Natuurlijk had dit te maken met de komst van Master Ko Baek-yong, Ko Se-hwan en Yang Yong-seok uit Korea. Naast bezoekers van de andere Hapkido verenigingen die aangesloten zijn bij de Nederlandse Hapkido Federatie waren er ook deelnemers uit Groningen, Vaals en Hoensbroek.

Het seminar werd geopend met een ceremonie om de nieuwe World Hanki Martial Arts Federation in te luiden. De bijbehorende vlag zie je hiernaastwhmaf flag.

In de ochtend werd flink getraind op traptechnieken. Met name om op het juiste moment de kracht uit je lichaam te halen en je balans te houden. De hoge banders gingen in de op ‘low spinning heel kick’. (zie foto) Het niveau van Ko Se-hwan kon niemand evenaren. Nadien enkele zelfverdedigingstechnieken waar ook op detailniveau werd ingegaan op balans en de ‘flow’.

Na de pauze werd de 6de hosindobup intensief geoefend om daarna door te gaan met zwaard technieken.Aan het einde van het seminar kregen alle deelnemers nog een certificaat om daarna met een moe maar voldaan gevoel weer naar huis te keren.

 

sewah trap